Ugrás a fő tartalomra

Ez a nyár már csak ilyen...

Ez a nyár már csak ilyen. Elég sok a tennivaló (hála az Úrnak), és emiatt kevesebb időm van arra, hogy lejegyezzem mindazt ami velem történik. Itt csak zárójelbe említeném meg, hogy a Kovásznai ifjúsági körnek is van már bloggja. Ha valakit érdekel az, hogy mi történik velünk, akkor néha onnan is tud informálódni: http://kovifi.blogspot.com/.

Az elmúlt napokat a feleségemtől és kislányomtól távol töltöttem, mivel ők a gyermek héten vannak a Hargitai táborban. Többen is megkérdezték, hogy nem unatkozok így "egyedül"? Természetesen hiányoznak, de elég sok mindennel le voltam maradva, és ez a pár nap egyedüllét arra is jó, hogy behozza lemaradásaimat. Azonban már várom a keddet, amikor haza hozhatom a családomat.

Ma délelőtt itthon, Kovásznán voltam, és a bűn megöldökölésével foglalkoztunk tovább. Az alap igénk a Filippi 3:7-14 igéi voltak. Megnéztünk több, a bűn megöldökölésével kapcsolatos téves hozzáállásokat:

1. Egy bűn megöldökölése nem jelenti azt, hogy most már tökéletes vagy és nincs semmi dogod
2. A bűn megöldökölése ne párosuljon képmutatással (amikor valaki csak akkor ítéli el a bűnt az életébe, amikor testvérek között tartózkodik)
3. A csendes, alázatoskodó magaviselet még nem jelenti azt, hogy az illető tényleg nemet mond a bűnnek
4. Ne csak azokra a bűnökre mondj ki "halálos" ítéletet ami mások életében található
5.A csupán csak "fellángolások" nem nem sokat segítenek a bűn elleni harcban

Délután Tamásfalván voltam, ahol a Jakab levelének 3-ik részéből olvastunk néhány igeverset, amely a nyelv bűneiről szólt. Nagyon jó beszélgetésünk volt a látogatókkal, és örülök annak, hogy nem sietnek haza, hanem készek énekelni, és beszélgetni az Úr igéjéről. Ahogy látom, Isten lassan elkezdett a hallgatók szívébe munkálkodni. reméljük lesznek megtérések ott is.

Hazafelé bementem még egy kedves testvéremhez is, aki Zaboláról készül bemerítkezni a feleségével együtt. Jó beszélgetésünk volt, amelyet imádsággal fejeztünk be.

Az előttünk álló hetekben is el leszünk foglalva. Jövő héten csütörtökön a családommal a tini hétre megyünk. Majd augusztus 3-án, ha Isten is megengedi bemerítést is tartunk. Azután a gyülekezeti épületünk javítását is elkezdjük.

Kedves testvéreim kérlek imádkozzatok értünk, hogy az előttünk álló eseményekben Isten akarata szerint járjunk el, és hogy az Ő neve legyen egyedül felmagasztalva.

Megjegyzések

Zágoni János üzenete…
Igazán érdeekes ez a beszámoló. Nagyon tetszik a stílusa. az én bejegyzésemmel kapcsolatban: nem akarok gúnyt űzni manyi néni és magdi néniből, távol legyen tőlem. Csak imatémaként jelenítettem meg, hogy imádkozzanak, hogy közös nevezőre juthassunk velük. Sajnálom, hogy a leírtak megzavarták Csaba testvér érzéseit.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Töredelmes Lélek

TÖREDELMES LÉLEK A LEGJOBB ÁLDOZAT (Zsoltárok 51:18-19) „Mert nem kivánsz te véresáldozatot, hogy adnék azt, égőáldozatban sem gyönyörködöl. Isten előtt kedves áldozatok: a töredelmes lélek; a töredelmes és bűnbánó szívet oh Isten nem veted meg!” Emlékszem arra, amikor még 15 évesként a mustármag lapját olvastam nagyon megfogott belőle egy történet. Lehet, hogy ti is ismeritek. Egy kisfiúról szól, aki mindenféleképpen áldozatot akart hozni Jézusnak, és elkezdett így imádkozni: Drága Megváltóm, ha kell, akkor elmegyek misszionáriusnak a kannibálok közzé, ha akarod, bibliákat osztogatok a környékünkön, ha akarod ... a végén azonban oda tette, csak egyet kérek, hadd ne kelljek, menjek iskolába! Ma délután a Bibliaiskola évnyitóját is tartjuk, és gondolva az itt tanulókra, remélem, hogy nem ezzel a gondolattal vannak most itt, hogy Uram kérj tőlem akármit, csak azt ne hogy tanuljak. Előfordul az emberrel, hogy Isten iránti szeretetből akar valamit adni, vagy tenni Jézusért, de amikor Is

Ímé, újat cselekszem...

"Ímé, újat cselekszem; most készül, avagy nem tudjátok még"  (Ézsaiás 43:18).      Ez az ige volt az, ami különösképpen hozzám szólt, most az év elején. Régen írtam az oldalamra, nem mintha nem lett volna miről, de jó volt egy kis szünetet tartani. Nem kötelességként veszem a blogolást, hanem egy olyan lehetőségnek, és csatornának, ami által építő gondolatokat oszthatok meg, mindazokkal, akiket ez érdekel. Szóval, visszatérek az előbb említett igevershez, és megosztok néhány gondolatot, amit belőle merítettem.      Régebben az egyik újság arról számolt be miszerint Új Év első napján, egy 18 éves leány vetett véget az életének. Mielőtt ezt megtette volna, egy kis cédulát hagyott hátra a következő írással: "Üzletet kötöttem Istennel, azzal kapcsolatban, hogy ha nem éri meg, hogy ebben az életben éljek, akkor végzek magammal". Itt volt egy fiatal lány, aki egy tartalmas életet szeretett volna élni, de a saját felfogása szerint. Azonban az-az élet, ahogy élt eléged

Isten Kezében ...

"Gondolkodom, hogy ezt meg é rthessem; de neh é z dolog ez szemeimben. M í gnem bemen é k az Isten szent hely é be: meg é rt é m azoknak sors á t" (Zsoltárok 73:16-17). " Könnyű "kimondani" azt, hogy Isten uralkodik, miközben úgy tűnik, hogy a Sátán, a szenvedés és a bűn uralma mintha nagyobb lenne és látszólag Isten tehetetlen. A hit meg kell próbáltasson ahhoz, hogy az igazán értékes legyen Isten előtt. A hitünk megpróbáltatása tesz minket Isten szemében "lelkileg" gazdaggá. Szoktuk mondani: "Tudom, hogy Isten a szeretet, hogy Ő igazságos, szent és igaz"; ezután azonban szembe kerülünk a józan ész által szembesült tényekkel, amelyek ellene szólnak mindannak, amit kimondtunk vagy hiszünk. Megadjuk magunkat, ahogyan a Zsoltár író is majdnem megtette, a pesszimizmus gondolatának…? Ha megpróbálunk feleletet keresni e világban levő problémák megoldására intellektuális vagy tudományos módon, akkor az őrületbe visz, vagy netán tagadja