Ugrás a fő tartalomra

Isten Áldása Legyen az Otthonainkon!


Az Úr közel!

Advent időszakában többször is elgondolkoztam azon, hogy mi az Úr Jézus Krisztus visszavárásának az oka az életemben. Előfordult, hogy olyan emberekkel beszélgettem, akik a következőket mondták: Bárcsak visszajönne már az Úr; Bárcsak elragadna már engem is ebből a nyomorult világból; Bárcsak megszabadítana a sok szenvedéstől - az idézeteket folytathatnám. Miért várjuk vissza Megváltónkat? Talán azért, hogy megszabaduljunk a betegségektől, gondoktól, próbáktól, rezsik kifizetésétől, tanulástól? Ezek vajon nem az önző tulajdonságunkból fakadnak? Krisztus várása az iránta irányuló szeretetből kell, fakadjon: Jöjj Uram mihamarább, azért, hogy imádhassalak! A múltkorában olvastam egy történetet Viktória királynőről. Egy alkalommal, miközben a helyi templomban hallgatta az igehirdetést, a prédikátor éppen az Úr Jézus Krisztus visszajöveteléről beszélt. Észrevették az emberek azt, hogy Viktória királynő szeméből könnyek csordulnak lassan ki, és az ajkai elkezdtek remegni, mintha sírna. Az alkalom végén Viktória királynő az egyik szobába hívatta az igehirdetőt. Ahogy belépett a szobába a prédikátor, látta a tekintélyes embereket, és középen ülve a királynőt. A királynő elmondta nagyon őszintén azt, hogy őt megérintette az ige amit hallott, és nagyon várja már azt, hogy Jézus visszajöjjön. Az igehirdető testvér egy darabig hallgatott, majd a következő kérdést tette fel a nagytiszteletű vendégének: Ön miért várja vissza az Úr Jézust? Jött a felelet: Azért, hogy letehessem a koronám Lábai elé, és imádjam Őt. Tanulhatunk ebből az esetből. Várjuk vissza az Urat, Önmagáért, és ne önös érdekből.

A múlt héten volt alkalmam látni a bűn következményét bőven. Először telefonon keresztül (felváltva) beszélgettem egy olyan házaspárral, ahol a házassági kapcsolat megromlott. Ami elszomorított az-az, hogy olyan családról van szó, akik mindketten "hívő" emberek, és bemerített tagok egy baptista gyülekezetben, Magyarországon. Igéket is olvastam fel a telefonba, miközben kihangosítón hallgatták mindketten a vonal másik végén. Egy kicsit javult a helyzet, de szükségük van mindkettőjük számára a teljes megtérésre, és gyógyulásra lelkileg.

Csütörtök este jött egy telefon hívás. Benedek Ferenc testvérünk, aki a Szörcsei Baptista Gyülekezet tagja volt, hosszú szenvedés után 65 éves korában elhunyt. Másnap reggel beszélgetve a gyászoló családdal láttam a fájdalmat a szívükben, ugyanakkor egy fajta megkönnyebbülést is, mivel testvérünk ápolása éveken keresztül a családot is igencsak megviselte. Péntek este a Jób19:25-26 verseiből szolgáltam. Másnap délelőtt a helyi református lelkész végezte a gyász istentiszteletet a háznál (ennek okáról később még rok), míg a temető kertben mi szolgáltunk énekekkel, és Fejér Sándor testvérünk hirdette a vigasztalás igét.

Vasárnap délelőtt itthon, Kovásznán szolgáltam a 133 Zsoltárból, amelyből két igazságot figyelhettünk meg bővebben: Milyen az-az Úr akit mi várunk, és milyen ember kell, legyen az, aki nyugodtan és örömmel várhatja az Urat. Az istentisztelet végén egy olyan fiatal asszonnyal beszélgettem, aki nagyon közel volt ahhoz, hogy Isten országába belépjen, de ott volt a nagy DE. Mielőtt bemerítkezett volna, másfél évvel ezelőtt, egy ortodox vallásu fiatal emberrel ismerkedett össze. Emiatt lemondott a bemerítésről, és összeházasodtak polgárilag. Sajnos oda jutottak, hogy közel állnak az elválláshoz. A fiatal asszony ismeri a Biblia normát a házzasságra vonatkozólag, de úgy látszik ennyi nem elég. Megígértem , hogy elfogok menni hozzájuk és bővebben fogunk majd beszélgetni a helyzetről. Isten mentse meg először a lelküket, és utána a házasságukat is.

Nagyon gyorsan repülnek a napok. Ma, ha Isten is megengedi, akkor Erdőszentgyörgyre utazok, eleget téve kedves Tőtös János lelkipásztor testvérem meghívásának. Evangélizációs alkalom lesz. Isten adjon megtéréseket!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ímé, újat cselekszem...

"Ímé, újat cselekszem; most készül, avagy nem tudjátok még"  (Ézsaiás 43:18).      Ez az ige volt az, ami különösképpen hozzám szólt, most az év elején. Régen írtam az oldalamra, nem mintha nem lett volna miről, de jó volt egy kis szünetet tartani. Nem kötelességként veszem a blogolást, hanem egy olyan lehetőségnek, és csatornának, ami által építő gondolatokat oszthatok meg, mindazokkal, akiket ez érdekel. Szóval, visszatérek az előbb említett igevershez, és megosztok néhány gondolatot, amit belőle merítettem.      Régebben az egyik újság arról számolt be miszerint Új Év első napján, egy 18 éves leány vetett véget az életének. Mielőtt ezt megtette volna, egy kis cédulát hagyott hátra a következő írással: "Üzletet kötöttem Istennel, azzal kapcsolatban, hogy ha nem éri meg, hogy ebben az életben éljek, akkor végzek magammal". Itt volt egy fiatal lány, aki egy tartalmas életet szeretett volna élni, de a saját felfogása szerint. Azonban az-az élet, ahogy élt eléged

Töredelmes Lélek

TÖREDELMES LÉLEK A LEGJOBB ÁLDOZAT (Zsoltárok 51:18-19) „Mert nem kivánsz te véresáldozatot, hogy adnék azt, égőáldozatban sem gyönyörködöl. Isten előtt kedves áldozatok: a töredelmes lélek; a töredelmes és bűnbánó szívet oh Isten nem veted meg!” Emlékszem arra, amikor még 15 évesként a mustármag lapját olvastam nagyon megfogott belőle egy történet. Lehet, hogy ti is ismeritek. Egy kisfiúról szól, aki mindenféleképpen áldozatot akart hozni Jézusnak, és elkezdett így imádkozni: Drága Megváltóm, ha kell, akkor elmegyek misszionáriusnak a kannibálok közzé, ha akarod, bibliákat osztogatok a környékünkön, ha akarod ... a végén azonban oda tette, csak egyet kérek, hadd ne kelljek, menjek iskolába! Ma délután a Bibliaiskola évnyitóját is tartjuk, és gondolva az itt tanulókra, remélem, hogy nem ezzel a gondolattal vannak most itt, hogy Uram kérj tőlem akármit, csak azt ne hogy tanuljak. Előfordul az emberrel, hogy Isten iránti szeretetből akar valamit adni, vagy tenni Jézusért, de amikor Is

Isten Kezében ...

"Gondolkodom, hogy ezt meg é rthessem; de neh é z dolog ez szemeimben. M í gnem bemen é k az Isten szent hely é be: meg é rt é m azoknak sors á t" (Zsoltárok 73:16-17). " Könnyű "kimondani" azt, hogy Isten uralkodik, miközben úgy tűnik, hogy a Sátán, a szenvedés és a bűn uralma mintha nagyobb lenne és látszólag Isten tehetetlen. A hit meg kell próbáltasson ahhoz, hogy az igazán értékes legyen Isten előtt. A hitünk megpróbáltatása tesz minket Isten szemében "lelkileg" gazdaggá. Szoktuk mondani: "Tudom, hogy Isten a szeretet, hogy Ő igazságos, szent és igaz"; ezután azonban szembe kerülünk a józan ész által szembesült tényekkel, amelyek ellene szólnak mindannak, amit kimondtunk vagy hiszünk. Megadjuk magunkat, ahogyan a Zsoltár író is majdnem megtette, a pesszimizmus gondolatának…? Ha megpróbálunk feleletet keresni e világban levő problémák megoldására intellektuális vagy tudományos módon, akkor az őrületbe visz, vagy netán tagadja