Ugrás a fő tartalomra
Nem felejtettem el azt a témát, amelyet egy pár napja kezdtem el "kutatgatni", felhasználva Oláh Liviu testvér az imádkozásról szóló könyvét. Többek között egy hasonló témájú könyvben olvastam Andrew Murray megfogalmazását az imádkozás fontosságáról: Isten munkálkodása elválaszthatatlanul kapcsolódik a mi kérésünkhöz (...) Csak közbenjárás által hozható le az az erő a mennyből, amely képessé teszi az egyházat arra, hogy legyőzze a világot" - (Andrew Murray: The Ministry of Intercessory Prayer /A Közbenjáró imádság szolgálata/.

Szóval tovább folytatom Liviu testvér könyvéből az idézeteket:

"Az Úr Jézus mindegyik apostolért külön imádkozott. Péternek ezt mondta: „Simon! Simon! Ímé a Sátán kikért titeket, hogy megrostáljon, mint a búzát; De én imádkoztam érted, hogy el ne fogyatkozzék a te hited” (Lukács 22:31-32).

Innen következik, hogy az Úr Jézus sokkal inkább hitt az imádságának hatásában, mint az általa hirdetett szavak hatalmában. Azért mondom ezt, mivel Jézus mindennap Péterrel levén, mondhatta volna: Péter, remélem, hogy legalább te nem hozol szégyenbe!”. Nem ezeket mondja Jézus Krisztus, akinek szavára a démonok elmenekülnek, a vihar lecsendesül, a halottak feltámadnak, a vakok látnak, a siket hallanak; Ő, akinek szavára elő ált a világ a semmiből, nem prédikációt tart, hanem imádkozik.

Ebből megtanulhatjuk azt, hogy a szellemi világban, számunkra embereknek, az imádkozásnak nagyobb hatalma van a szavaknál.

Ha azonban Krisztus szavait megfigyeljük, akkor ez mondhatjuk: Krisztus beszéde és szavai Isteni hatalommal párosult. Ő, aki mindent a szava hatalmával teremtett, imádkozott, ezzel is úgy viselkedvén, mint ember. Milyen csodálatos, hogy mi is rendelkezünk eme kolosszális hatalommal (erővel), amiről Jakab apostol így beszél: „mert igen hasznos az igaznak buzgóságos könyörgése” – Jakab 5:16.

Krisztus ezért, elsősorban nem beszéd által erősíti Péter hitét. A szavai feltehetőleg az egyik fülén be, míg a másikon pedig ki mentek volna. Jézus az Atya felé cínzett imádkozást használta. A mennyei Atya egyesen az ember lelkéhez szól...

Amikor Isten kezd el beszélni, akkor a Zsoltáros szavai teljesednek be: „Egyszer szólott az Isten, kétszer hallottam ugyanazt, hogy a hatalom az Istené” – Zsoltárok 62:12".

Megjegyzések

Novák Zsolt üzenete…
Kedves Csaba!

Nagyon köszönöm, hogy lefordítod Liviunak a könyvét. Számomra nagyon hasznos. Várom a folytatást.
Legyetek áldottak!
Novák Zsolt
KISS ZOLTÁN üzenete…
Sokkal jobban néz ki a blogod ebe az új "köpenybe."
Én is örvendek a könyv fordításának. Ezzel kapcsolatosan majd lenne egy személyes javaslatom.
Áldott hétvégét és mennyei erőt a szolgálatokhoz.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ímé, újat cselekszem...

"Ímé, újat cselekszem; most készül, avagy nem tudjátok még"  (Ézsaiás 43:18).      Ez az ige volt az, ami különösképpen hozzám szólt, most az év elején. Régen írtam az oldalamra, nem mintha nem lett volna miről, de jó volt egy kis szünetet tartani. Nem kötelességként veszem a blogolást, hanem egy olyan lehetőségnek, és csatornának, ami által építő gondolatokat oszthatok meg, mindazokkal, akiket ez érdekel. Szóval, visszatérek az előbb említett igevershez, és megosztok néhány gondolatot, amit belőle merítettem.      Régebben az egyik újság arról számolt be miszerint Új Év első napján, egy 18 éves leány vetett véget az életének. Mielőtt ezt megtette volna, egy kis cédulát hagyott hátra a következő írással: "Üzletet kötöttem Istennel, azzal kapcsolatban, hogy ha nem éri meg, hogy ebben az életben éljek, akkor végzek magammal". Itt volt egy fiatal lány, aki egy tartalmas életet szeretett volna élni, de a saját felfogása szerint. Azonban az-az élet, ahogy élt eléged

Töredelmes Lélek

TÖREDELMES LÉLEK A LEGJOBB ÁLDOZAT (Zsoltárok 51:18-19) „Mert nem kivánsz te véresáldozatot, hogy adnék azt, égőáldozatban sem gyönyörködöl. Isten előtt kedves áldozatok: a töredelmes lélek; a töredelmes és bűnbánó szívet oh Isten nem veted meg!” Emlékszem arra, amikor még 15 évesként a mustármag lapját olvastam nagyon megfogott belőle egy történet. Lehet, hogy ti is ismeritek. Egy kisfiúról szól, aki mindenféleképpen áldozatot akart hozni Jézusnak, és elkezdett így imádkozni: Drága Megváltóm, ha kell, akkor elmegyek misszionáriusnak a kannibálok közzé, ha akarod, bibliákat osztogatok a környékünkön, ha akarod ... a végén azonban oda tette, csak egyet kérek, hadd ne kelljek, menjek iskolába! Ma délután a Bibliaiskola évnyitóját is tartjuk, és gondolva az itt tanulókra, remélem, hogy nem ezzel a gondolattal vannak most itt, hogy Uram kérj tőlem akármit, csak azt ne hogy tanuljak. Előfordul az emberrel, hogy Isten iránti szeretetből akar valamit adni, vagy tenni Jézusért, de amikor Is

Isten Kezében ...

"Gondolkodom, hogy ezt meg é rthessem; de neh é z dolog ez szemeimben. M í gnem bemen é k az Isten szent hely é be: meg é rt é m azoknak sors á t" (Zsoltárok 73:16-17). " Könnyű "kimondani" azt, hogy Isten uralkodik, miközben úgy tűnik, hogy a Sátán, a szenvedés és a bűn uralma mintha nagyobb lenne és látszólag Isten tehetetlen. A hit meg kell próbáltasson ahhoz, hogy az igazán értékes legyen Isten előtt. A hitünk megpróbáltatása tesz minket Isten szemében "lelkileg" gazdaggá. Szoktuk mondani: "Tudom, hogy Isten a szeretet, hogy Ő igazságos, szent és igaz"; ezután azonban szembe kerülünk a józan ész által szembesült tényekkel, amelyek ellene szólnak mindannak, amit kimondtunk vagy hiszünk. Megadjuk magunkat, ahogyan a Zsoltár író is majdnem megtette, a pesszimizmus gondolatának…? Ha megpróbálunk feleletet keresni e világban levő problémák megoldására intellektuális vagy tudományos módon, akkor az őrületbe visz, vagy netán tagadja