Ugrás a fő tartalomra

Szombat, Vasárnap

Hányadik helyen van a blog az életemben? Erre biztosan felelhetek, hogy nem az első helyen, de ezt láthatják mindazok, akik az oldalamat látogatják újból és újból. A vágyam azonban az, hogy ne csak a blog vezetése, de semmi más ne legyen fontosabb Istennél.

1.Tájkép Poiana Brassó tetejéről

Mostanában többször megesett velem, hogy nemet kellet mondjak különböző meghívásoknak, vagy felhívásoknak. Így eset, hogy nem tudtunk elmenni feleségemmel a múlt hét elején megtartott össz lelkipásztori konferenciára amelyet a Félix fürdőn rendeztek meg testvéreink.

2.Tájkép Poiana Brassó tetejéről

Több lelkipásztor testvéremmel beszélgetve örömmel nyugtáztam, hogy nagyon jól telt az az alkalom azoknak, akik eljutottak oda.

Vendégeket vártunk, akik már péntek este megérkeztek.

Don és Anna Arneson

Egy házaspár Kaliforniából és Tóth Zoltán testvér. A Szombati nap jó részét együtt töltöttük vendégeinkkel. Felmentünk Poiana Brassóba, és siklóval tovább felfele. Nagyon szép az a környék a magasságból tekintve. Nem kell feltétlenül külföldre mennünk azért, hogy szép helyeken járjunk. De az ott készített fényképek beszéljenek inkább helyettem.

Családi kép

Vasárnap a vendégekkel együtt délelőtt Kovásznán, délután Tamásfalván, és este újból Kovásznán szolgáltunk. Vasárnap délelőtt kedves testvérünk a 2Mózes 14:10-14 verseiből szolgált. Szolgálatában három féle embercsoportról beszélt:

Hegyi mentő kutyák "feküdtek"készen - Poiana Brassó

1. Vannak olyan hívő emberek, akik mindig csak a múltban élnek. Akik mindig arról áradoznak, hogy milyen szép volt annak idején; mekkora énekkar volt 30 évvel ezelőtt, stb.

Testvéreink egy nagyon szép énekkel is szolgáltak

Izrael népe is sokszor tekintett visszafele Egyiptomba, és emiatt sokszor elégedetlenkedtek, és lázadtak Istennel szembe.
2. Vannak olyan hívő emberek, akik mindig csak a dicsőség hegyén szeretnének "táborozni" - Mt 17:1-4. Akik mindig csak egy lelki élményt keresnek, és azokban bíznak.
3. Vannak olyan hívő emberek, akik az őket körülvevő dolgokat, mindig Istenszemszögéből tekintik.

Tóth Zoltán testvér szolgálat közben

Pál apostol mondja az egyik helyen: Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít". Pál apostol Krisztusra nézett, és tudta, hogy a Megváltóval a legnehezebb helyzetben is megállhat, és győzelemre juthat.

Délután Tamásfalvára mentünk 15 órára, ahol szintén kedves vendégeink szolgáltak. Többen is eljöttek a faluból nem hívő emberek, és nagyon jó alkalmunk volt. Onnan visszajöttünk 17 órára Kovásznára, és az Úr megáldott minket gazdagon. Sokan szolgáltak az Úrnak, nem csak a vendégek,

Fejér Sándor testvéréknél vacsora közben

hanem helybeliek is. Sőt, mindenkinek még nem is jutott lehetőség. Az alkalom után Fejér Sándor testvérék láttak vendégül vendégeinkkel együtt.

Mindet áldásért egyedül Istené a dicsőség.

Megjegyzések

Maresz üzenete…
Hála a jó hirekért:). Emlegettünk titeket Félixen, hiányzott nekem Mónika.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ímé, újat cselekszem...

"Ímé, újat cselekszem; most készül, avagy nem tudjátok még"  (Ézsaiás 43:18).      Ez az ige volt az, ami különösképpen hozzám szólt, most az év elején. Régen írtam az oldalamra, nem mintha nem lett volna miről, de jó volt egy kis szünetet tartani. Nem kötelességként veszem a blogolást, hanem egy olyan lehetőségnek, és csatornának, ami által építő gondolatokat oszthatok meg, mindazokkal, akiket ez érdekel. Szóval, visszatérek az előbb említett igevershez, és megosztok néhány gondolatot, amit belőle merítettem.      Régebben az egyik újság arról számolt be miszerint Új Év első napján, egy 18 éves leány vetett véget az életének. Mielőtt ezt megtette volna, egy kis cédulát hagyott hátra a következő írással: "Üzletet kötöttem Istennel, azzal kapcsolatban, hogy ha nem éri meg, hogy ebben az életben éljek, akkor végzek magammal". Itt volt egy fiatal lány, aki egy tartalmas életet szeretett volna élni, de a saját felfogása szerint. Azonban az-az élet, ahogy élt eléged

Töredelmes Lélek

TÖREDELMES LÉLEK A LEGJOBB ÁLDOZAT (Zsoltárok 51:18-19) „Mert nem kivánsz te véresáldozatot, hogy adnék azt, égőáldozatban sem gyönyörködöl. Isten előtt kedves áldozatok: a töredelmes lélek; a töredelmes és bűnbánó szívet oh Isten nem veted meg!” Emlékszem arra, amikor még 15 évesként a mustármag lapját olvastam nagyon megfogott belőle egy történet. Lehet, hogy ti is ismeritek. Egy kisfiúról szól, aki mindenféleképpen áldozatot akart hozni Jézusnak, és elkezdett így imádkozni: Drága Megváltóm, ha kell, akkor elmegyek misszionáriusnak a kannibálok közzé, ha akarod, bibliákat osztogatok a környékünkön, ha akarod ... a végén azonban oda tette, csak egyet kérek, hadd ne kelljek, menjek iskolába! Ma délután a Bibliaiskola évnyitóját is tartjuk, és gondolva az itt tanulókra, remélem, hogy nem ezzel a gondolattal vannak most itt, hogy Uram kérj tőlem akármit, csak azt ne hogy tanuljak. Előfordul az emberrel, hogy Isten iránti szeretetből akar valamit adni, vagy tenni Jézusért, de amikor Is

Isten Kezében ...

"Gondolkodom, hogy ezt meg é rthessem; de neh é z dolog ez szemeimben. M í gnem bemen é k az Isten szent hely é be: meg é rt é m azoknak sors á t" (Zsoltárok 73:16-17). " Könnyű "kimondani" azt, hogy Isten uralkodik, miközben úgy tűnik, hogy a Sátán, a szenvedés és a bűn uralma mintha nagyobb lenne és látszólag Isten tehetetlen. A hit meg kell próbáltasson ahhoz, hogy az igazán értékes legyen Isten előtt. A hitünk megpróbáltatása tesz minket Isten szemében "lelkileg" gazdaggá. Szoktuk mondani: "Tudom, hogy Isten a szeretet, hogy Ő igazságos, szent és igaz"; ezután azonban szembe kerülünk a józan ész által szembesült tényekkel, amelyek ellene szólnak mindannak, amit kimondtunk vagy hiszünk. Megadjuk magunkat, ahogyan a Zsoltár író is majdnem megtette, a pesszimizmus gondolatának…? Ha megpróbálunk feleletet keresni e világban levő problémák megoldására intellektuális vagy tudományos módon, akkor az őrületbe visz, vagy netán tagadja