Ugrás a fő tartalomra

Elfáradni vagy belefáradni

Az elmúlt hetem eléggé zsúfolt volt. Isten jó voltából családommal együtt részt vehettem Február 1-én a Székelyföldi lelkipásztorok és missziómunkások találkozóján. Erre az alkalomra az Úr munkatársainak a családjai is hivatalosak voltak. Egészen kedd délutánig tartott ez a közösségi alkalom. Nagyon jó volt együtt lenni testvéreinkkel, és jó volt az Úr igéjével is foglalkozni.

Onnan, felségemmel és kislányommal kedd hajnalban, mi hamarább eljöttünk, 4 óra fele indultunk Nagyváradra. Nagyjából 11 óra felé érkeztünk meg Nagyváradra, ahol a nap további részét apósomékkal töltöttük el. Másnap reggel Békéscsabára utaztunk, ahonnan csak késő délutánra értünk vissza Váradra. Csütörtökön reggel még bementem a Szövetséghez, valamint a Szeretet szerkesztőségébe, ahonnan Kémerre vettük az utunk irányát. Jó volt édesapámmal tölteni a délutánt. Péntek reggel elindultunk vissza fele Kovásznára. Hálás vagyok azért, hogy az Úr megőrzött minket minden gonosz veszedelemtől.

Ma reggel a következő igevers volt az ami megfogta a figyelmemet: "örökkévaló Isten az Úr, a ki teremté a föld határait? nem fárad és nem lankad el" - Ézsaiás 40:28b. Ha tovább olvassuk ezt az igeszakaszt, akkor olvashatunk arról, hogy még az életerős ifjú ember is megfárad néha, sőt még a legkülönbek is. Elfáradni vagy belefáradni? Ezen gondolkoztam ma reggel. Hallottam embereket, amikor ezt mondták: belefáradtam már abban, hogy... Előfordult olyan eset is, sajnos, amikor egy lelkipásztor is hasonlókat mondott: belefáradtam abba, hogy nem történik semmi a gyülekezetünkbe. A "belefáradt" ember szavaiból csalódás, keserűség, elcsüggedés és reménytelenség szava hallatszik ki. Miért fárad valaki bele valamibe? Most elsősorban az Úr gyermekeire gondolok, és arra a munkára amelyet az Úrért végeznek. Tudom, hogy fiatal vagyok, de tapasztalatból mondhatom, sajnos, azt, hogy a belefáradás egyik oka az, amikor az ember a saját erejére, bölcsességére, ambíciójára, mások segítségére támaszkodik, és nem a mennyei Atyára. Ilyenkor az ember egy magányos harcot, a saját harcát, folytat amelyben csak veszíthet. Itt soha nincs győzelem.

Az elfáradás egy munka végzésének a következménye. A szolgálat következménye. Ez az Úr gyermeke számára egy édes, és jól eső fáradság. Vannak napok, amikor menni és szolgálni kell másoknak, hiszen erre hívott minket az Úr. Amikor egy-egy ilyen nap után haza érkezek jó esik leülni a kényelmes "forgószékemben", és bár érzem hogy fizikailag valóban nagyon el vagyok fáradva, de az mégis egy jól eső és gyönyörűséges fáradság. Miért? Mert tudom, hogy azt tettem amit az Úr várt tőlem. Elfáradhatunk, de van egy olyan forrásunk, ahonnan újabb erőt meríthetünk. Az örökkévaló Isten nem fárad el, és lankad meg. Őhozzá jöhetünk fáradságainkkal, gondjainkkal, bajainkkal, aggódásainkkal. Ő erőt ad a következő munka végzésére. Ő megelevenít, és ez által az Úrral együtt mehetünk előre, és Vele győzhetünk a mindennapi kihívásokban.

Végezetül még egy igevers van itt előttem, amely a Zsoltárok 87:7 versében olvasható: "minden forrásaim te benned vannak". Hadd legyen igaz ez az igevers az életünkre nézve!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Töredelmes Lélek

TÖREDELMES LÉLEK A LEGJOBB ÁLDOZAT (Zsoltárok 51:18-19) „Mert nem kivánsz te véresáldozatot, hogy adnék azt, égőáldozatban sem gyönyörködöl. Isten előtt kedves áldozatok: a töredelmes lélek; a töredelmes és bűnbánó szívet oh Isten nem veted meg!” Emlékszem arra, amikor még 15 évesként a mustármag lapját olvastam nagyon megfogott belőle egy történet. Lehet, hogy ti is ismeritek. Egy kisfiúról szól, aki mindenféleképpen áldozatot akart hozni Jézusnak, és elkezdett így imádkozni: Drága Megváltóm, ha kell, akkor elmegyek misszionáriusnak a kannibálok közzé, ha akarod, bibliákat osztogatok a környékünkön, ha akarod ... a végén azonban oda tette, csak egyet kérek, hadd ne kelljek, menjek iskolába! Ma délután a Bibliaiskola évnyitóját is tartjuk, és gondolva az itt tanulókra, remélem, hogy nem ezzel a gondolattal vannak most itt, hogy Uram kérj tőlem akármit, csak azt ne hogy tanuljak. Előfordul az emberrel, hogy Isten iránti szeretetből akar valamit adni, vagy tenni Jézusért, de amikor Is

Ímé, újat cselekszem...

"Ímé, újat cselekszem; most készül, avagy nem tudjátok még"  (Ézsaiás 43:18).      Ez az ige volt az, ami különösképpen hozzám szólt, most az év elején. Régen írtam az oldalamra, nem mintha nem lett volna miről, de jó volt egy kis szünetet tartani. Nem kötelességként veszem a blogolást, hanem egy olyan lehetőségnek, és csatornának, ami által építő gondolatokat oszthatok meg, mindazokkal, akiket ez érdekel. Szóval, visszatérek az előbb említett igevershez, és megosztok néhány gondolatot, amit belőle merítettem.      Régebben az egyik újság arról számolt be miszerint Új Év első napján, egy 18 éves leány vetett véget az életének. Mielőtt ezt megtette volna, egy kis cédulát hagyott hátra a következő írással: "Üzletet kötöttem Istennel, azzal kapcsolatban, hogy ha nem éri meg, hogy ebben az életben éljek, akkor végzek magammal". Itt volt egy fiatal lány, aki egy tartalmas életet szeretett volna élni, de a saját felfogása szerint. Azonban az-az élet, ahogy élt eléged

Isten Kezében ...

"Gondolkodom, hogy ezt meg é rthessem; de neh é z dolog ez szemeimben. M í gnem bemen é k az Isten szent hely é be: meg é rt é m azoknak sors á t" (Zsoltárok 73:16-17). " Könnyű "kimondani" azt, hogy Isten uralkodik, miközben úgy tűnik, hogy a Sátán, a szenvedés és a bűn uralma mintha nagyobb lenne és látszólag Isten tehetetlen. A hit meg kell próbáltasson ahhoz, hogy az igazán értékes legyen Isten előtt. A hitünk megpróbáltatása tesz minket Isten szemében "lelkileg" gazdaggá. Szoktuk mondani: "Tudom, hogy Isten a szeretet, hogy Ő igazságos, szent és igaz"; ezután azonban szembe kerülünk a józan ész által szembesült tényekkel, amelyek ellene szólnak mindannak, amit kimondtunk vagy hiszünk. Megadjuk magunkat, ahogyan a Zsoltár író is majdnem megtette, a pesszimizmus gondolatának…? Ha megpróbálunk feleletet keresni e világban levő problémák megoldására intellektuális vagy tudományos módon, akkor az őrületbe visz, vagy netán tagadja