Ugrás a fő tartalomra

Várjad az Urat

"Várjad az Urat, légy erős; bátorodjék szíved és várjad az Urat" - Zsoltárok 27:14.

Ez volt az egyik olyan igevers amellyel az Úr bátorított engem az elmúlt két hétben. Isten jóvoltából az elmúlt két hétben több helyen is megfordulhattunk családommal együtt, több testvéremmel is találkozhattam. Sok áldásban részesülhettünk tudom, hogy a sok utazásunkban Ő volt az Aki megőrzött is visszahozott Kovásznára. Július 3-án a Nagyszalontai testvérek meghívásának tettünk eleget. Délelőtt a Szalontai gyülekezetben szolgáltam, ahol Kovács Gyula lelkipásztor testvéremmel és a többi jelenlevőkkel együtt az Úrvacsorához is járultunk. Délután egy kis pihenő után Tenkére mentünk, ahová a szalontai fiatalok is elkísértek, Kovács testvérrel együtt. Ezután szintén az egész csoporttal a Mezőbaji gyülekezetbe mentünk. Mindenhol kedvesen fogadtak a testvérek. Az Úr legyen irgalmas testvéreinkhez és emelje fel őket abból a helyzetből amibe belekerültek a gonosz cselszövése folytán. 

A Nagyszalontai gyülekezet belülről
Ezután két-három napot Nagyváradon töltöttünk, ahol apósomékat látogattuk meg. Az ilyen alkalmakat mindig kihasználom általában két dologra. Általában mindig bemegyek a Szövetséghez, ahol ilyen olyan leveleket veszek át. A másik teendőm végig látogatni néhány keresztyén könyvesboltot. Most is találtam egy nagyon jó könyvet, amely a fiatalokkal való foglalkozásban nagy segítség lehet. Meg kell említsem azt, ami mindig eszembe jut a könyvesboltokat járva. Olyan kevés "jó" és "építő" könyvük van magyar nyelven. A román ajkú hívő testvéreink ebben (is) előttünk járnak. Az is igaz, hogy egyre másra látom és hallom azt, hogy
mi magyarok nem szeretünk sokat olvasni a Biblia mellett. Ez a hozzáállásunk nem jó, mert szellemileg el lustulunk. A számítógép, és az internet nem minden. Az építő keresztyén könyvek olvasása nagyon hasznos a hívő ember számára. Ez csak egy kis kitérő volt a beszámolómban. Kedd délután Pardi Félix, kémeri lelkipásztor, testvéremmel találkoztunk Nagyváradon egy megbeszélt helyen ahol több órán keresztül beszélgettünk dolgainkról, lelki helyzetünkről. 

Ezt a könyvet vettem meg - ha valakit érdekel - 592 oldalas 
Szerdán feleségemmel együtt átmentünk Békéscsabára rokon látogatóba. Másnap Kémerre utaztunk, mivel Pénteken menyegzőbe voltunk hivatalosak. Dobozi Efraim és Balogh Emese házasodtak össze az Úr előtt. Nagyon szép alkalmunk volt a Kémeri imaházban és az azt követő menyegzői vacsorán is. Jó volt rokonokkal, testvérekkel találkozni és beszélgetni.
Balogh Emese és Dobozi Efraim
Szinte egy egész hetet töltöttünk Kémeren, édesapámnál. Vasárnap délelőtt és délután Kémeren szolgáltam kedves szolgatársammal, a helyi lelkipásztorral, Pardi Félix testvéremmel együtt. Kedden az egyik unokatestvérünk családjával együtt elmentünk a Bagosi strandra. Nem is gondoltam volna, hogy Bagoson egy ilen szép fürdő van kiépítve. Szép időt fogtunk ki, és jól éreztünk magunkat.
Az egész strandot jellemzi a fás terület
Szerdán újból a Kémeri baptista gyülekezetben voltunk, ahol istentisztelet volt. Eljött Jankó Hajnalka testvérnő is Nagyváradról, aki a   Romániai Wycliffe  missziós társaság munkatársa. Elmondta megtérést, elhívatását és szolgálatát ebben a misszióban. Testvérnőnk egy néhány hónapos képzésen vesz részt Angliában, majd egy kis pihenő után Etiópiába megyen, hogy onnan visszajőve itthon szolgáljon. A végén imádkoztunk érte azért, hogy az Úr áldja és őrizze meg. Ha valaki szeretne többet megtudni erről a missziós társaságról: www.wycliffe.ro. Ha valaki az imádságon kívül szeretné őt esetleg anyagilag is támogatni van rá lehetőség. A kapcsolatot fel lehet venni vele a következő e-mail címen: hajnalka_jano@wycliffe.org. Az Úr áldja meg őt, és emeljen az Úr olyan fiatalokat még, akik készek az egész életüket és erejüket az Úr szolgálatába helyezni.   


Tegnap végre hazaérkeztünk ide Kovásznára. Előttünk áll a Kovásznai gyülekezet belső felújítása, egy ifjúsági táborozás, és egy nagyon meleg nyár. Mi azonban várjuk az Urat továbbra is. Kívánunk megerősödni Benne, és végezni továbbra is azt amit ránk bízz.   

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ímé, újat cselekszem...

"Ímé, újat cselekszem; most készül, avagy nem tudjátok még"  (Ézsaiás 43:18).      Ez az ige volt az, ami különösképpen hozzám szólt, most az év elején. Régen írtam az oldalamra, nem mintha nem lett volna miről, de jó volt egy kis szünetet tartani. Nem kötelességként veszem a blogolást, hanem egy olyan lehetőségnek, és csatornának, ami által építő gondolatokat oszthatok meg, mindazokkal, akiket ez érdekel. Szóval, visszatérek az előbb említett igevershez, és megosztok néhány gondolatot, amit belőle merítettem.      Régebben az egyik újság arról számolt be miszerint Új Év első napján, egy 18 éves leány vetett véget az életének. Mielőtt ezt megtette volna, egy kis cédulát hagyott hátra a következő írással: "Üzletet kötöttem Istennel, azzal kapcsolatban, hogy ha nem éri meg, hogy ebben az életben éljek, akkor végzek magammal". Itt volt egy fiatal lány, aki egy tartalmas életet szeretett volna élni, de a saját felfogása szerint. Azonban az-az élet, ahogy élt eléged

Töredelmes Lélek

TÖREDELMES LÉLEK A LEGJOBB ÁLDOZAT (Zsoltárok 51:18-19) „Mert nem kivánsz te véresáldozatot, hogy adnék azt, égőáldozatban sem gyönyörködöl. Isten előtt kedves áldozatok: a töredelmes lélek; a töredelmes és bűnbánó szívet oh Isten nem veted meg!” Emlékszem arra, amikor még 15 évesként a mustármag lapját olvastam nagyon megfogott belőle egy történet. Lehet, hogy ti is ismeritek. Egy kisfiúról szól, aki mindenféleképpen áldozatot akart hozni Jézusnak, és elkezdett így imádkozni: Drága Megváltóm, ha kell, akkor elmegyek misszionáriusnak a kannibálok közzé, ha akarod, bibliákat osztogatok a környékünkön, ha akarod ... a végén azonban oda tette, csak egyet kérek, hadd ne kelljek, menjek iskolába! Ma délután a Bibliaiskola évnyitóját is tartjuk, és gondolva az itt tanulókra, remélem, hogy nem ezzel a gondolattal vannak most itt, hogy Uram kérj tőlem akármit, csak azt ne hogy tanuljak. Előfordul az emberrel, hogy Isten iránti szeretetből akar valamit adni, vagy tenni Jézusért, de amikor Is

Isten Kezében ...

"Gondolkodom, hogy ezt meg é rthessem; de neh é z dolog ez szemeimben. M í gnem bemen é k az Isten szent hely é be: meg é rt é m azoknak sors á t" (Zsoltárok 73:16-17). " Könnyű "kimondani" azt, hogy Isten uralkodik, miközben úgy tűnik, hogy a Sátán, a szenvedés és a bűn uralma mintha nagyobb lenne és látszólag Isten tehetetlen. A hit meg kell próbáltasson ahhoz, hogy az igazán értékes legyen Isten előtt. A hitünk megpróbáltatása tesz minket Isten szemében "lelkileg" gazdaggá. Szoktuk mondani: "Tudom, hogy Isten a szeretet, hogy Ő igazságos, szent és igaz"; ezután azonban szembe kerülünk a józan ész által szembesült tényekkel, amelyek ellene szólnak mindannak, amit kimondtunk vagy hiszünk. Megadjuk magunkat, ahogyan a Zsoltár író is majdnem megtette, a pesszimizmus gondolatának…? Ha megpróbálunk feleletet keresni e világban levő problémák megoldására intellektuális vagy tudományos módon, akkor az őrületbe visz, vagy netán tagadja